Fakultet za prehrambenu tehnologiju, bezbjednost hrane i ekologiju

Osnovne informacije

Kratak info

    Fakultet za prehrambenu tehnologiju, bezbjednost hrane i ekologiju (FPTBHE)

    Fakultet za prehrambenu tehnologiju, bezbjednost hrane i ekologiju je osnovan 2012. godine. Fakultet za prehrambenu tehnologiju, bezbjednost hrane je nastao kao rezultat činjenice da je globalni problem u pogledu raspoloživosti hrane u svijetu (prema podacima FAO i WHO oko 1,2 milijarda stanovnika zemlje pati od gladi i/ili nedovoljne uhranjenosti). Istovremeno, svjedoci smo dinamičnog razvoja prehrambene industrije u Crnoj Gori tokom posljednjih desetak godina. Sve ovo ukazuje na nedostatak kadrova i potrebu unapređenja znanja u svim oblastima koje su neposredno ili posredno vezani za cjelokupan ”lanac hrane/ishrane”. Ovdje se, prije svega, misli na procese proizvodnje različitih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, hotelsko-ugostiteljski i ketering kompleks (posebno u okviru snažnog razvoja turističke ponude), higijensko-sanitarne uslove rada, kao i ekologiju (posebno sa gledišta Crne Gore kao ekološke države)....

    Vise informacija mozete naci na adresi http://www.udg.edu.me/fptbhe/

Kontakt

    • 2 Tehničko-tehnološke nauke208 Biotehnologija za životnu sredinu
Istraživači

Istrazivaci odjeljenja

Naučna oprema