Naziv:
EMINENT D.O.O. - PODGORICA

Informacije o lokaciji

Mjesto: Podgorica
Adresa: Vukice Mitrović 40, Podgorica

Opis

Firma EMINENT D.O.O. je fokusirana na istraživanje mogućnosti projektovanja objekata koji ne troše energiju ili proizvode više energije nego što što objekat potroši u prosječnom godišnjem periodu.

Oblast energetske efikasnosti u Crnoj Gori se razvija, ali ne onom brzinom kako je planirano i kako se ova oblast razvija u svijetu. Mi još nijesmo definisali ni softverski program koji bi imao sve performanse za naše klimatske uslove da bi se mogao uraditi kvalitetan projekat energetske efikasnosti objekta.

Ni oblast primjene obnovljivih izvora energije kod klimatizacije i funkcionisanja objekata se ne razvija planiranom dinamikom iako se ova oblast u svijetu razvija nevjerovatnom brzinom. Oblast skladištenja proizvedene energije iz obnovljivih izvora i upravljanja se svakodnevno razvija i postaje sve više konkurentna drugim oblicima proizvodnje energije.

Zbog svega navedenog firma EMINENT D.O.O. iz Podgorice je u svom inovativnom dijelu dala prioritet u istraživanju mogućnosti korištenja obnovljivih izvora energije i njenog skladištenja kod objekata visokogradnje.

Opšte kontakt informacije