HEC Fakultet za internacionalni menadžment u turizmu i hotelijerstvu

8671

Informacije o lokaciji

Osnovno

Kratak profil ustanove

    U okviru HEC Fakulteta je formiran MEDITERANSKI INSTITUT ZA GASTRONOMIJU kako bi Fakultet njegovom aktivnošću uspješno realizovao proširene djelatnosti, posebno studija gastronomije u oblasti nastave, istraživanja, povezivanja sa turističko-ugostiteljskom privredom u zemlji i inostranstvu, internacionalne saradnje sa ustanovama visokog obrazovanja i podrške studentskim aktivnostima za planiranje karijere i mobilnosti.

    U oblasti istraživanja, nastave i saradnje za oblast gastronomije Institut će realizovati djelatnosti pod jedinstvenim nazivom HRANA I ODRŽIVA GASTRONOMIJA,  a obuhvatiće:

    -       Povezivanje i promovisanje održive gastronomije naophodne za razvoj poljoprivrede, proizvodnju  hrane i ishranu. Posvećenost održivosti gastronomije znači odgovornost za sigurnu i održivu proizvodnju i potrošnju hrane;

    -       Iniciranje saradnje sa ustanovama, organizacijama i udruženjima iz zemlje i inostranstva  u oblasti istraživanje, održavanja manifestacija i promocije savremenih gastronomskih dostignuća;

    -       Pokretanje inicijativa za realizaciju istraživačkih projekata, razvojnih projekata i preduzetničkih ideja iz oblasti gastronomije;

    -       Iniciranje saradnje i gostovanja eminentnih stručnjaka u oblasti gastronomije radi prezentacije studentima, ali i široj javnosti, savremenih trendova u ovoj oblasti i demonstracije sopstvene dobre prakse i rezultata;

    -       Realizaciju i promociju studentskih radova, posebno na master studijama, imajući u vidu potencijalno kreativan i inovativan pistup studenata za ostvarenja u ovoj oblasti;

    -       Staranje za promociju i publikaciju kreativnih i inovativnih radova akademskog osoblja u okviru nastave, organizovanjem ili učešćem na gastronomsko - turističkim manifestacijama i takmičenjima na nacionalnom i međunarodnom nivou;

    -       Promovisanje i pomoć posjetama i mobilnosti zaposlenih i studenata;

    -       Pružanje konsalting usluga za oblast gastronomije;

    -       Obavljanje i drugih poslova u oblasti gastronomije i ugostiteljstva koji su povezani sa hranom, održivom gastronomijom i ostalim povezanim oblastima iz programa master studija HEC Fakulteta.

    U okviru HEC Fakulteta je formiran MEDITERANSKI INSTITUT ZA GASTRONOMIJU kako bi Fakultet njegovom aktivnošću uspješno realizovao proširene djelatnosti, posebno studija gastronomije u oblasti nastave, istraživanja, povezivanja sa turističko-ugostiteljskom privredom u zemlji i inostranstvu, internacionalne saradnje sa ustanovama visokog obrazovanja i podrške studentskim aktivnostima za planiranje karijere i mobilnosti.

     

    U oblasti istraživanja, nastave i saradnje za oblast gastronomije Institut će realizovati djelatnosti pod jedinstvenim nazivom HRANA I ODRŽIVA GASTRONOMIJA,  a obuhvatiće:

    -       Povezivanje i promovisanje održive gastronomije naophodne za razvoj poljoprivrede, proizvodnju  hrane i ishranu. Posvećenost održivosti gastronomije znači odgovornost za sigurnu i održivu proizvodnju i potrošnju hrane;

    -       Iniciranje saradnje sa ustanovama, organizacijama i udruženjima iz zemlje i inostranstva  u oblasti istraživanje, održavanja manifestacija i promocije savremenih gastronomskih dostignuća;

    -       Pokretanje inicijativa za realizaciju istraživačkih projekata, razvojnih projekata i preduzetničkih ideja iz oblasti gastronomije;

    -       Iniciranje saradnje i gostovanja eminentnih stručnjaka u oblasti gastronomije radi prezentacije studentima, ali i široj javnosti, savremenih trendova u ovoj oblasti i demonstracije sopstvene dobre prakse i rezultata;

    -       Realizaciju i promociju studentskih radova, posebno na master studijama, imajući u vidu potencijalno kreativan i inovativan pistup studenata za ostvarenja u ovoj oblasti;

    -       Staranje za promociju i publikaciju kreativnih i inovativnih radova akademskog osoblja u okviru nastave, organizovanjem ili učešćem na gastronomsko - turističkim manifestacijama i takmičenjima na nacionalnom i međunarodnom nivou;

    -       Promovisanje i pomoć posjetama i mobilnosti zaposlenih i studenata;

    -       Pružanje konsalting usluga za oblast gastronomije;

    -       Obavljanje i drugih poslova u oblasti gastronomije i ugostiteljstva koji su povezani sa hranom, održivom gastronomijom i ostalim povezanim oblastima iz programa master studija HEC Fakulteta.

Lista zaposlenih

Nema postova.
Inovativna djelatnost
Naučna oprema
Kontakt

Opšte kontakt informacije