HEC Fakultet za internacionalni menadžment u turizmu i hotelijerstvu
8671
Kratak profil ustanove
U okviru HEC Fakulteta je formiran MEDITERANSKI INSTITUT ZA GASTRONOMIJU kako bi Fakultet njegovom aktivnošću uspješno realizovao proširene djelatnosti, posebno studija gastronomije u oblasti nastave, istraživanja, povezivanja sa turističko-ugostiteljskom privredom u zemlji i inostranstvu, internacionalne saradnje sa ustanovama visokog obrazovanja i podrške studentskim aktivnostima za planiranje karijere i mobilnosti.
U oblasti istraživanja, nastave i saradnje za oblast gastronomije Institut će realizovati djelatnosti pod jedinstvenim nazivom HRANA I ODRŽIVA GASTRONOMIJA, a obuhvatiće:
- Povezivanje i promovisanje održive gastronomije naophodne za razvoj poljoprivrede, proizvodnju hrane i ishranu. Posvećenost održivosti gastronomije znači odgovornost za sigurnu i održivu proizvodnju i potrošnju hrane;
- Iniciranje saradnje sa ustanovama, organizacijama i udruženjima iz zemlje i inostranstva u oblasti istraživanje, održavanja manifestacija i promocije savremenih gastronomskih dostignuća;
- Pokretanje inicijativa za realizaciju istraživačkih projekata, razvojnih projekata i preduzetničkih ideja iz oblasti gastronomije;
- Iniciranje saradnje i gostovanja eminentnih stručnjaka u oblasti gastronomije radi prezentacije studentima, ali i široj javnosti, savremenih trendova u ovoj oblasti i demonstracije sopstvene dobre prakse i rezultata;
- Realizaciju i promociju studentskih radova, posebno na master studijama, imajući u vidu potencijalno kreativan i inovativan pistup studenata za ostvarenja u ovoj oblasti;
- Staranje za promociju i publikaciju kreativnih i inovativnih radova akademskog osoblja u okviru nastave, organizovanjem ili učešćem na gastronomsko - turističkim manifestacijama i takmičenjima na nacionalnom i međunarodnom nivou;
- Promovisanje i pomoć posjetama i mobilnosti zaposlenih i studenata;
- Pružanje konsalting usluga za oblast gastronomije;
- Obavljanje i drugih poslova u oblasti gastronomije i ugostiteljstva koji su povezani sa hranom, održivom gastronomijom i ostalim povezanim oblastima iz programa master studija HEC Fakulteta.
U okviru HEC Fakulteta je formiran MEDITERANSKI INSTITUT ZA GASTRONOMIJU kako bi Fakultet njegovom aktivnošću uspješno realizovao proširene djelatnosti, posebno studija gastronomije u oblasti nastave, istraživanja, povezivanja sa turističko-ugostiteljskom privredom u zemlji i inostranstvu, internacionalne saradnje sa ustanovama visokog obrazovanja i podrške studentskim aktivnostima za planiranje karijere i mobilnosti.
U oblasti istraživanja, nastave i saradnje za oblast gastronomije Institut će realizovati djelatnosti pod jedinstvenim nazivom HRANA I ODRŽIVA GASTRONOMIJA, a obuhvatiće:
- Povezivanje i promovisanje održive gastronomije naophodne za razvoj poljoprivrede, proizvodnju hrane i ishranu. Posvećenost održivosti gastronomije znači odgovornost za sigurnu i održivu proizvodnju i potrošnju hrane;
- Iniciranje saradnje sa ustanovama, organizacijama i udruženjima iz zemlje i inostranstva u oblasti istraživanje, održavanja manifestacija i promocije savremenih gastronomskih dostignuća;
- Pokretanje inicijativa za realizaciju istraživačkih projekata, razvojnih projekata i preduzetničkih ideja iz oblasti gastronomije;
- Iniciranje saradnje i gostovanja eminentnih stručnjaka u oblasti gastronomije radi prezentacije studentima, ali i široj javnosti, savremenih trendova u ovoj oblasti i demonstracije sopstvene dobre prakse i rezultata;
- Realizaciju i promociju studentskih radova, posebno na master studijama, imajući u vidu potencijalno kreativan i inovativan pistup studenata za ostvarenja u ovoj oblasti;
- Staranje za promociju i publikaciju kreativnih i inovativnih radova akademskog osoblja u okviru nastave, organizovanjem ili učešćem na gastronomsko - turističkim manifestacijama i takmičenjima na nacionalnom i međunarodnom nivou;
- Promovisanje i pomoć posjetama i mobilnosti zaposlenih i studenata;
- Pružanje konsalting usluga za oblast gastronomije;
- Obavljanje i drugih poslova u oblasti gastronomije i ugostiteljstva koji su povezani sa hranom, održivom gastronomijom i ostalim povezanim oblastima iz programa master studija HEC Fakulteta.
Lista zaposlenih
Lista naučnih radova
Za Istraživačku organizaciju trenutno ne postoji evidencija o publikacijama od trenutno angažovanog osoblja.